Tue

01

Sep

2015

issue.352「獨也樂樂」MTCOMBINER Axle

Write a comment

Comments: 5
  • #1

    hugo (Friday, 04 September 2015 03:45)

    請問TK 大大!!
    您的網頁 圖片編排是怎麼做的!! 感覺像看漫畫一樣的風格 好讚
    是否有什麼網路工具能做這樣的編排

  • #2

    Kin (Friday, 04 September 2015 06:57)

    hi Hugo,此頁面編排是我現在用的blog服務商jimdo自帶的功能,直接將圖片上載就會自動生成。

  • #3

    Hon (Friday, 11 September 2015 21:22)

    你好呀,我係你網站的小粉絲,睇完你好多報告後,都有少少的後追某些變形金剛,呢隻都係~
    你所講死氣喉外L形板,我嗰塊買返嚟時,係裝咗喺腰後,我都唔知有咩用,希望能幫到你理解佢有乜用啦~

  • #4

    Kin (Monday, 21 September 2015 01:54)

    Hi Hon,
    有朋友指點,塊板主要作用係合體,就係卡響條腰後面,用嚟鎖死條腰唔會轉動,同時亦可以固定手臂,加強做Guardia小腿嘅穩定性。

  • #5

    Hon (Thursday, 08 October 2015 13:13)

    收到,明白晒,不過要一段時間後先可以知道實際用途有無效了。